Ksenija

Živim u urbanoj sredini, na sreću ima dosta prirode. Kad sam otišla u mirovinu otkrila sam digitalni fotoaparat i kako je divno da mogu slikati prirodu. Na žalost već sam jedan fotić istrošila i nadam se da ću nekako doči do drugog. Ovaj sam blog otvorila da podijelim slike sa vama i isto tako neka svoja razmišljanja. Ono šta je lijepo meni ne mora biti vama pa možete biti i strogi u kritici. Ovo što sam slikala nije profi a nisam ni ja.

27 siječnja 2008

25 siječnja 2008

24 siječnja 2008

Klikni na sliku da uvečaš

Pošto više nemam ideje o čemu da vam pišem , barem za sada. Odlučila sam da vam stavljam svoje fotografije jer su one moja velika ljubav. Zapravo na taj način sam i postala blogerica. Moj prvi fotić koji sam dobila rado je tako divne fotografije cvijeća ,moje druge ljubavi . Pa sam pomislila da to još netko treba vidjeti i tako sam se odlučila da postanem blogerica. A da samo to nije gledanje slika popratila sam ih pričom i to na neki drugi način. Zapravo želja mi je bila da svakom cvijetu dam karakter i da ga oživim u vašim mislima. Koliko sam uspjela ne znam ali se nadam da su neki i uživali u pročitanom. Stavila sam vam i orhideju kako je ja vidim i naglasila sam uvećanjem to moje viđenje pa me zanima kako ste vi to vidjeli i dali išta vidite.

Oznake:

11 siječnja 2008

Pauk

Pauci spadaju u još neotkrivene ljepote u našem sustavu. Nadam se da vas ova rečenica nije šokirala jer sam svjesna da je teško u njima vidjeti ljepotu. Kada bi ih pažljivije promatrali i nastojali ih bolje upoznati jako bi se iznenadili. To su pravi genijalci koje promatraju genijalci da bi naučili od pauka puno toga korisnog. Idemo redom. Postoji pauk koji načinjenu mrežu kada se potroši pojede. Znaći zna za reciklažu! Pauk ribar veličine ljudskog dlana. Radi timski, znači njih nekoliko se složi i pod vodom splete mrežu koja izgleda kao zvono u kojem ima zraka za preživljavanje kod lova na ribice. Genijalci! Postoji vrsta koja ne plete mrežu nego se koristi mrežom drugog pauka. Izabere mrežu i onda počinje njegova genijalnost. Prebire po mreži kao po harfi tražeći pravu frekvenciju, njiše sa zatkom i šalje signale dok prevareni ne nasjedne. Pauk je pauku najgori neprijatelj. A što kažete za pauka koji se nevjerojatno može maskirati u kapljicu vode, meda i izmet ptice. Zar nisu genijalci? Stručnjacima za polimere zasjaju okece kada proučavaju sastav paukove mreže jer ima zadivljujuću i natprosječnu čvrstoću i elastičnost a jako dobru razgradljivost Dragi moji sve sam to pročitala i više od toga. Vidjela divne fotografije ali nisam se riješila straha i ne znam kako i na koji način pauka izbaciti iz sobe makar mu se sada divim nakon svih saznanja o njima. Vijerujem da ste dobili želju da ubijete ovu gore sliku a ako ste ju uvećali nadam se da niste lupili po ekranu


šumska čarolija

Oznake: