Ksenija

Živim u urbanoj sredini, na sreću ima dosta prirode. Kad sam otišla u mirovinu otkrila sam digitalni fotoaparat i kako je divno da mogu slikati prirodu. Na žalost već sam jedan fotić istrošila i nadam se da ću nekako doči do drugog. Ovaj sam blog otvorila da podijelim slike sa vama i isto tako neka svoja razmišljanja. Ono šta je lijepo meni ne mora biti vama pa možete biti i strogi u kritici. Ovo što sam slikala nije profi a nisam ni ja.

22 listopada 2007Svitalj ----(Koelreuteria paniculata)

Šetajuči danima kasnog ljeta ugledala sam prekrasno drvo okićeno grozdovima srčeka.

Nazvala sam ga drvo ljubavi i nije mi jasno kako ga nisam ranije srela. To drvo zaslužuje svu našu pažnju i zašto ga ne bi svi tako zvali. Porijeklom je iz Kine, Koreje i Japana. Uspijeva na vlažnim mjestima . Ovo kod nas je kultivirano drvo i naraste upola manje. Vjerujte mi kod nas je veliko, i kada si zamislim da je tamo duplo veće mogu si samo zamisliti tu ljepotu.

Prošlo je gotovo godinu dana i ja sam uspjela saznati da ima lijepo ime Svitalj ali za mene će ostati drvo ljubavi, a vama prepuštam na volju.

1 Comments:

  • At 21/12/09 1:51 AM, Blogger • Branko Begović - Bego • said…

    G. Ksenija obožavamo Kelreuteriju i dosta je razmnožavamo. Uhvatili ste odličan fotos krošnje u vrijeme kada je najljepša. Ponekad ju zovu "zlatna kiša", a to se odnosi na vrijeme sazrijevanja mahuna.
    Želim Vam ugodne božićne i novogodišnje blagdane!
    Pozdrav!

     

Objavi komentar

Links to this post:

Stvori vezu

<< Home