Ksenija

Živim u urbanoj sredini, na sreću ima dosta prirode. Kad sam otišla u mirovinu otkrila sam digitalni fotoaparat i kako je divno da mogu slikati prirodu. Na žalost već sam jedan fotić istrošila i nadam se da ću nekako doči do drugog. Ovaj sam blog otvorila da podijelim slike sa vama i isto tako neka svoja razmišljanja. Ono šta je lijepo meni ne mora biti vama pa možete biti i strogi u kritici. Ovo što sam slikala nije profi a nisam ni ja.

12 travnja 2006MASLAČAK

Pisala sam vam o tratinčici, pa kako sam zaboravila maslačak? Ne znam, i to je neoprostiva greška. U proljeće, poput zlatnog tepiha maslačak prekrije cijele livade. Sjećam se to mi je prva salata koju sam brala i pojela. A cvijet, on mi se sviđao ali kad sam ga ubrala i vidjela kako kapa nekakva tekućina iz njega više mi nije bio tako lijep. Vjerujem da ni jedan cvijet nije poklonio toliko radosti i smijeha djeci, kao kad maslačak svoje cvjetove pretvori u prozračne lampice. Uvjerena sam da i sada kao odrasli uberete njegovu lampicu da u nju puhnete sa osmjehom na licu i uživate kao u djetinjstvu. Imam želju da uzmem njegovu lampicu i da je slikam na neki drugi meni znan način, to je druga priča, možda jednog dana u nekom drugom životu…….

2 Comments:

  • At 14/4/06 10:25 AM, Anonymous miris dunje said…

    I dosla sam u iskusenje da puhnem u ovu "glavicu" maslacka i da tisuce kisobrancicaodleprsa na "plodno tlo" i ispuni isto toliko zelja i isklija novim sjajem i ljepotom...Predivno Ksenija.Neka ti dan bude lijep i uspjesan...

     
  • At 14/4/06 3:29 PM, Blogger Ksenija said…

    Tako mi je drago da ti se sviđa i da mi je uspjelo izazvat u tebi želju, da se poigraš sa maslačkom

     

Objavi komentar

Links to this post:

Stvori vezu

<< Home