Ksenija

Živim u urbanoj sredini, na sreću ima dosta prirode. Kad sam otišla u mirovinu otkrila sam digitalni fotoaparat i kako je divno da mogu slikati prirodu. Na žalost već sam jedan fotić istrošila i nadam se da ću nekako doči do drugog. Ovaj sam blog otvorila da podijelim slike sa vama i isto tako neka svoja razmišljanja. Ono šta je lijepo meni ne mora biti vama pa možete biti i strogi u kritici. Ovo što sam slikala nije profi a nisam ni ja.

20 prosinca 2007

Probudila sam se jednog kišnog jutra. Pogledam kroz prozor sa nadom da će proviriti sunce. Nema nade, teški oblaci nadvili se nad krošnjama i uspavali ptičice sa kojima razgovaram svako jutro. Došlo mi je da se vratim natrag u krevet. Stojim i razmišljam o dobrom razlogu da to i napravim. Trgne me zvono na vratima. Poštaaaaaa!! Otvaram vrata i ne mogu vjerovati stigao mi je veliki paket. Da dragi moji od meni drage prijateljice Aurirajze (neću napisati virtualne jer bi i ovaj paket onda trebao biti virtualni) U moj dom je stiglo neretvansko sunce jer kada sam otvorila paket nebo se razvedrilo i stanom se razlegao miris citrusa. Negdje sam napisala da mi je želja ubrati mandarinu sa grane. U kutiji je bila divna grana mandarina, imate je na slici. Objesila sam je na granu oraha i tako donijela malo sunca i u „svoj vrt“ Draga moja prijateljice hvala ti na tome da sam si ispunila želju i ubrala mandarinu sa grane.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Mandarina voće koje je stiglo na tržnice. Voće koje volimo svi vjerojatno zato jer ih možemo jesti vrlo jednostavno. Lako se guli i usput zamiriši prostor u kojem se nalazimo. Ukusno osvježavajuće i puno soka bez ostataka.(Ako imate sreće da naiđete na one bez koštica) Bogate su c vitaminom i betakarotenom. Ako imate mandarine da nisu špricane njihovu koru osušite i koristite za kolač jer je mirisna i puna eteričnog ulja. Vjeruje se da su dobile ime po budističkim svećenicima mandarinima koji su imali halje boje mandarine.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home