Kivi
Odlučila sam da vam pišem o kiviju jer ga sada im u trgovinama i treba učvrstiti imunitet.
Kivi je biljka penjačica, a naziv je dobo po ptici kivi sa Novog Zelanda. Uzgaja se slično kao vinova loza. Moja rođaka ima kivi kao brajdu za hladovinu i divno je sjediti kad vam kivi visi nad glavom.
U cilju prirodnog odupiranja zimskim virozama, pravo je vrijeme za kivi. Sinonim za ovo tropsko voče je „kineski ogrozd“ a konzumira ga se kada omekša. U hladnjaku može stajati do tri tjedna.
Pošto kivi sadrži enzime dobar je za omekšavanje mesa. Obložite meso sa ploškama kivija i za
dvadeset minuta meso je spremo za roštilj. Pripremimo se na dolazak gripe i jedite kivi jer ima više vitamina c od limuna. Tri kivija dnevno reduciraju gustoću i sprečavaju grušanje krvi, odstranjuju povišene masnoće (kolesterol trigliceride) te pomažu u liječenju kardiovaskularnih bolesti.
Priroda nam je velikodušno stavila na stol lijek u svom pakovanju. Mi se trebamo samo poslužiti
Mala knjiga citata----Prepisat ču vam meni najbolje
AH, TE
SUPRUGE :
Ljubav je predivna priča,a brak
je njezina ekranizacija.
1 Comments:
At 25/10/06 1:24 PM, Anonimno said…
Obozavam kivi, kazu da je to voce sa najvise C vitamina u sebi...i puna ga je dolina Neretve, otkuda potjecem...Lijep i uspijesan dan ti zelim...
Objavi komentar
<< Home