Ksenija

Živim u urbanoj sredini, na sreću ima dosta prirode. Kad sam otišla u mirovinu otkrila sam digitalni fotoaparat i kako je divno da mogu slikati prirodu. Na žalost već sam jedan fotić istrošila i nadam se da ću nekako doči do drugog. Ovaj sam blog otvorila da podijelim slike sa vama i isto tako neka svoja razmišljanja. Ono šta je lijepo meni ne mora biti vama pa možete biti i strogi u kritici. Ovo što sam slikala nije profi a nisam ni ja.

22 listopada 2006


Kivi

Odlučila sam da vam pišem o kiviju jer ga sada im u trgovinama i treba učvrstiti imunitet.

Kivi je biljka penjačica, a naziv je dobo po ptici kivi sa Novog Zelanda. Uzgaja se slično kao vinova loza. Moja rođaka ima kivi kao brajdu za hladovinu i divno je sjediti kad vam kivi visi nad glavom.

U cilju prirodnog odupiranja zimskim virozama, pravo je vrijeme za kivi. Sinonim za ovo tropsko voče je „kineski ogrozd“ a konzumira ga se kada omekša. U hladnjaku može stajati do tri tjedna.

Pošto kivi sadrži enzime dobar je za omekšavanje mesa. Obložite meso sa ploškama kivija i za


dvadeset minuta meso je spremo za roštilj. Pripremimo se na dolazak gripe i jedite kivi jer ima više vitamina c od limuna. Tri kivija dnevno reduciraju gustoću i sprečavaju grušanje krvi, odstranjuju povišene masnoće (kolesterol trigliceride) te pomažu u liječenju kardiovaskularnih bolesti.

Priroda nam je velikodušno stavila na stol lijek u svom pakovanju. Mi se trebamo samo poslužiti
Mala knjiga citata----Prepisat ču vam meni najbolje


AH, TE
SUPRUGE :

Ljubav je predivna priča,a brak
je njezina ekranizacija.

1 Comments:

  • At 25/10/06 1:24 PM, Anonymous mirisdunje said…

    Obozavam kivi, kazu da je to voce sa najvise C vitamina u sebi...i puna ga je dolina Neretve, otkuda potjecem...Lijep i uspijesan dan ti zelim...

     

Objavi komentar

Links to this post:

Stvori vezu

<< Home