Ksenija

Živim u urbanoj sredini, na sreću ima dosta prirode. Kad sam otišla u mirovinu otkrila sam digitalni fotoaparat i kako je divno da mogu slikati prirodu. Na žalost već sam jedan fotić istrošila i nadam se da ću nekako doči do drugog. Ovaj sam blog otvorila da podijelim slike sa vama i isto tako neka svoja razmišljanja. Ono šta je lijepo meni ne mora biti vama pa možete biti i strogi u kritici. Ovo što sam slikala nije profi a nisam ni ja.

29 kolovoza 2006

S U N C O K R E T Uspijela sam ga slikati onako kako ga ja vidim.(kao sunce)


Suncokret je jednogodišnja biljka koja može doseći visinu i do četiri metra. Listovi su krupni, pojedinačni, s dugim drškama i srcoliki. Korijen mu je vlaknast i može poslužiti za izradu papira.
Zbog dubokog korijenja i sposobnosti da upije vodu i štetne tvari, suncokret se često koristi za čišćenje zagađenog tla (otpadnih voda, olova i radioaktivnih tvari).
Još 1.000 godina prije Krista suncokret su uzgajali sjevernoamerički Indijanci, mljeli sjemenke u brašno, dodavali u kruh. Maje su štovale suncokret kao simbol svjetlosti i plodnosti. Grci su suncokret posvetili bogu Heliosu (grčki bog sunca) Za mene je on prekrasan cvijet i želja mi je da se nađem na polju kada suncokret pozdravlja rađanje sunca. Probajte si zamislit da ste među cvjetovima koji su visoki skoro četiri metra a sam cvijet širine oko pola metra. Ne znam kako vi
ali ja se topim od miline. Suncokret je biljka sunca, znači života.

9 Comments:

Objavi komentar

Links to this post:

Stvori vezu

<< Home