
NAR
Sada je vrijeme kad se može kupiti nar, morgaj i neki ga zovu šipak porijeklom je iz Perzije. Ne znam dali i vama stvara problem kad ga primite u ruku. Ja na primjer razmišljam kako ču ga početi jesti. Dali ga treba oguliti i kako? Dali ga samo prerezati i vaditi koštice? Dali ga prerezati i cijediti sok pa ga jednostavno piti ? Pronašla sam podatak da su koštice zdrave. U Indiji koštice suše i melju pa prah dodaju u mesna jela da meso lakše omekša. Probala sam ga cijediti ali puno toga još d
obrog ostane za baciti Koji god način se odabere dobro je da ga konzumirate jer je jako zdrav . Studije u zadnjih pet godina pokazuju da ima dobar učinak ako imate problema sa kolesterolom. Bogat je izvor kalija i sadrži magnezij, fosfor ,kalcij, željezo, bakar. Pa zato kako god ga počeli jesti ne možete pogriješiti. Ako živite u toplijim krajevima lijepi i zdrav ukras za vašu okućnicu. Ako ga kupujete na tržnici kao ja birajte ga tako da osjetite njegovu težinu i da je okrugli poput naranče. Plod možete čuvati do mjesec dana na hladnom mjestu a očišćen možete smrznuti i kao takav se može koristiti godinu dana
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat iz knjige
Ah, te supruge
Intuicija je kada žena kaže mužu
da je učinio nešto pogrešno prije
nego li njemu uopće padne na
pamet da to učini.

1 Comments:
At 15/11/06 1:15 PM,
Anonimno said…
mmmm, kako si me sad podsjetila na moju Dalmaciju, kod nas ovakve sipke, a velikim zrnima zovu "konjski zub", joj, obozavam ih....lijep i ugodan dan ti zelim...
Objavi komentar
<< Home